Home » Școlare si extrașcolare

Școlare si extrașcolare

Proiect Eroii Internetului

Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea s-a implicat activ in proiectul Național propus de organizația Adfaber. ”Eroii internetului”. Felicităm toți colegii care s-au implicat în activitățile despre educația în mediul online și despre ce înseamnă să fii cetățeni digitali responsabili. Urăm mult succes echipelor școlii noastre implicate în competiția ”Eroii internetului”.

Activitate : All DIGITAL WEEK 2021

Cu elevii clasei a VI-a A am marcat azi evenimenul “All Digital Week” pe tema siguranței pe internet, mai exact protejarea identității în activitățile online. Le mulțumesc mult pentru implicare elevilor iar pe colegi îi invit să creeze evenimente.

Aveți aici informații suplimentare: http://www.unite-it.eu/ https://alldigitalweek.eu/.

Creatori de mărțișoare

Twinkl ne invită să spunem bun venit  anotimpului renașterii și bucuriei printr-o expoziție online deschisă copiilor și elevilor –„Creatori de mărțișoare”. Școala Gimanzială Nr. 11 Oradea se alătură cu drag acestui proiect deosebit.

Participanții înscriși:

 • CP-A prof. înv. primar Cozma Ancuța
 • Clasa I-C prof. înv. primar Aura Andor
 • Clasa I-A prof înv. primar Matei Carmen
 • Clasa I-E prof. înv. primar Szabo Anca
 • Clasa a II-a E prof. înv. primar Bondar Florina
 • Clasa a III-a D prof. înv. primar Budău Paula
 • Clasa a IV-a C prof. înv. primar Nuță Angela
 • Clasa a IV-a E prof. înv. primar Carmen Bozintan

Vă invităm să consultați regulile și condițiile de participare la adresa: https://www.twinkl.ro/blog/creatori-de-martisoare

Reprezentantul unității școlare în acest proiect: prof. înv. primar Cozma Ancuța

,,ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI”

          La clasa I A a avut loc azi, 29 ianuarie 2020 diseminarea proiectului ,,Școala siguranței Tedi” alături de doamna polițist Anca Tuduce.

          Școala siguranței Tedi este unul dintre cele mai ample programe educative la nivel național, care îi învață pe elevii din clasa I cum să fie în siguranță pe drum, acasă, la școală, online și în perioada vacanțelor.

          Programul este inițiat de Maspex Romania și brandul Tedi, împreună cu Ministerul Educației Naţionale și Ministerul Afacerilor Interne prin Poliţia Română și se află anul acesta la cea de-a V-a ediție.

TRENULEȚUL MOȘULUI

           E iarnă. Luna decembrie este cea mai așteptată de copii. Se apropie sosirea lui Moș Crăciun. Glasurile copiilor din clasele: I A, II A și II D pline de bucurie, voioșie s-au auzit luni, 16 decembrie 2019 în ,,TRENUL MOȘULUI”. Alături de profesoarele lor: Daniela Pop, Gabriela Osvald, Paula Budău și de părinți s-au întâlnit cu Moșul. Au colindat, au povestit, și-au spus dorințele, au desenat și s-au răsfățat într-o plimbare cu trenul de la Oradea până la Valea lui Mihai și retur.

________________________________________________________________

Christmas wishes pentru colegii noștri italieni

   Având siguranța faptului că prietenia trece dincolo de frontiere, iar colegialitatea nu e bazată pe diferențe culturale, elevii clasei a VII- a D sub îndrumarea doamnei prof. Simona Avram experimentează astfel de sentimente, alături de elevii italieni coordonați de doamna prof. Massimiliana Marone.

   Astfel, între elevii celor două școli există o strânsă colaborare, iar cu ocazia sărbătorilor, aceștia au pregătit felicitări, prezentări pentru a se bucura împreună de sărbătorile de iarna.

                                                                                 Prof. Dirig.  Simona Avram

__________________________________

19 zile împotriva violenței

_____________________________________________

Activitate SNAC :

E magic să primeşti!

      E magic să dăruieşti! Dăruind iubire, vom fi răsplatiţi cu iubire! Să trăiești adevărul, bucuria şi iubirea, DĂRUIND! Aceste valori se află acolo unde EŞTI !

 

      Elevii ŞCOLII GIMNAZIALE NR.11 ORADEA,  s-au mobilizat în cadrul campaniei  “SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ŞI FRUCTELOR DONATE”, derulate alături de Fundaţia COMUNIA şi au colectat în perioada 25 -29 noiembrie o cantitate impresionantă de aproximativ 1000 de kg de legume si fructe.  DĂRUIND, au  adus o fărâmă de bucurie în sufletele celor aflaţi în dificultate.

_______________________________________________________________________

       Clasa I A- vizită la bibliotecă

       Lumea cărților e o lume fascinantă. Intrăm curioși, să o descoperim. Împreună pătrundem în tainele scrisului și a cititului. Vizita făcută de clasa noastră, I A la biblioteca școlii a fost un moment de mare bucurie. Ne propunem să devenim cititori pasionați…mai ales că am participat și participăm la campania ,,Kinder…file de poveste”.

Activități ale anului școlar 2017-2018

De 8 Martie,

Mesageri ai primăverii la Şcoala Gimnazială Nr.11 Oradea
În data de 8 martie, s-a desfăşurat proiectul educativ extraşcolar intitulat ,,Mesagerii primăverii”.
Această activitate-eveniment, organizată al doilea an consecutiv de Consiliul Elevilor a dorit să marcheze într-un stil original şi elegant ziua de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii.
 
Iniţiatorii acestui proiect de suflet, doamnele director prof. Şaitoş Alina, director adjunct prof. Galutz Carmen, Palyi Eva, Copil Daniela şi bibliotecara Lup Mariana au ales ca motto al acestei activităţi inedite un citat sugestiv, de Alphonse de Lamartine: „La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie”.
 
Cu acest mesaj de suflet pe o felicitare tip calendar, ataşată de câte un fir de garoafă în culorile primăverii şi cu inimile pline de emoţii şi entuziasm au pornit mesagerii Consili-ului Elevilor să aducă un zâmbet de bucurie pe feţele tuturor cadrelor didactice şi personalului şcolii, doamne şi domnişoare. Elevii şcolii noastre au împărţit florile atât doamnelor profesoare şi învăţătoare, cât şi personalului şcolii aducând un omagiu femeii, chintesenţa tuturor lucrurilor. Prin acest gest neconvențional „mesagerii primăverii” au dorit să aducă în dar ,,un buchet” de gânduri bune şi de prețuire pentru dăruirea necondiţionată acestei profesii nobile de dascăl, modelator de caractere şi suflete. Elevii, însoţiţi de coordonatorul proiectului, cons. educ. prof. Palyi Eva şi de doamna bibliotecară Lup Mariana au mers din clasă în clasă pentru a le ura tuturor doamnelor profesoare şi învăţătoare un sincer şi călduros ,,La mulţi ani!”
 
Dar mesagerii noştri nu s-au oprit aici, pentru că şi-au propus să le surprindă şi pe doamnele educatoare de la Grădiniţele cu Program Prelungit Nr.35 şi 41, structuri ale şcolii noastre. În cele din urmă mesajul nostru de apreciere şi urările noastre cele mai sincere, acompaniate de flori au creat o atmosferă de veselie şi voie bună şi în rândul doamnelor educatoare.
 
Mesagerii primăverii, elevii claselor a VII-a A şi a VIII-a D: Mocan Carina, Gaicu Raul, Săutiuţ Cassian şi Mag Sebastian, Truia Patricia şi Lobonţ Bogdan s-au bucurat de aprecierea tuturor cadrelor didactice şi au fost răsplătiţi cu diplome.
 
Şi  în acest an şcolar, această activitate s-a dovedit a fi un adevărat succes datorită creativităţii, ingeniozităţii şi dăruirii tuturor cadrelor didactice implicate şi în mod deosebit Consiliului Elevilor şcolii noastre.
 
Cons. educ. prof. Palyi Eva

Educaţia antreprenorială la Școala Nr. 11

Să ne clădim singuri viitorul
În perioada 8 – 9.03.2018, profesoarele Markovits Margareta şi Ciogu Zoia de la Școala Gimnazială Nr.11 din Oradea au prezentat elevilor interesaţi o sinteză a activităţilor realizate pe parcursul anilor având ca temă ,,Educaţia antreprenorială”.
Această educaţie începe foarte devreme, încă din primele clase, elevii participând la Târgul de jucării care se realizează an de an.
 
Timp de trei luni, în fiecare an, elevii se pregătesc pentru Târgul de Crăciun, realizând felicitări şi obiecte decorative pentru pomul de iarnă.
 
Urmează pregătirea Sărbătorii Paștelui cu vopsirea tradiţională a ouălor și realizarea de felicitări și suporturi pentru ouă.
 
Elevii au aranjat standul cu produse, au stabilit preţurile şi le-au vândut, iar banii rezultaţi au fost folosiţi ca ajutor material destinat elevilor nevoiaşi.
 
Cea mai importantă activitate în acest domeniu a fost proiectul ,,Educaţia antreprenorială creativă” la clasa a VII-a A, coordonată de prof.Ciogu Zoia.
 
Elevii au primit informaţii despre etapele pe care trebuie să le parcurgă de la proiectare la realizarea şi vinderea produselor.
 
Elevii s-au organizat în patru grupe şi au prezentat câte o propunere de realizare a unui produs de Crăciun. Ei au dat dovadă de multă creativitate, dar şi de simt practic.
 
Grupa câștigătoare a prezentat un plan detaliat care cuprindea numele produselor pe care le vor realiza, desenele acestora, calculele cu sumele necesare, necesarul de materiale, modul de popularizare a produselor şi locul unde vor fi valorificate.
 
Din acel moment, toţi elevii clasei au contribuit la realizarea produselor. Le-a fost alocată o sumă identică cu cea dată şi altor şcoli.
 
Produsele au fost vândute înainte de Crăciun într-un centru comercial din Oradea, unde au fost prezente toate şcolile participante la acest proiect.
 
Proiectul s-a dovedit a fi o reuşită, elevii învăţând ceva folositor pentru viitorul lor. Sperăm că prin prezentarea acestor activităţi să-i mobilizăm pe elevi să participe la astfel de activităţi care presupun multă creativitate, muncă în grup şi îi fac să fie mândri că au realizat ceva important.
 
Prof. Markovits Margareta

La Şcoala Gimnazială Nr. 11

Un deceniu de călătorii prin galaxia lecturii
Cercul de lectură Călător în galaxia lecturii de la Şcoala Gimnazială Nr. 11, Oradea, a ajuns la un deceniu de activitate.
Ca să marcăm evenimentul, am organizat întâlnirea cerchiştilor din februarie 2018, într-o atmosferă festivă. Pe parcursul întregii săptămâni care a precedat aniversarea, elevii au fost invitaţi să-şi noteze impresiile în legătură cu activitatea lor la cerc, pe postituri, pe care le-am aşezat pe un panou la intrarea în sala de lectură a bibliotecii şcolare. Astfel, am aflat, deşi bănuiam (!) că tuturor le place să participe la întâlnirile cerchiştilor – atmosfera plăcută, ineditul, posibilitatea de a vorbi liber despre cărţile citite, schimbul de impresii, exerciţiile de scriere creativă, lectura unor fragmente incitante din noile apariţii editoriale… Îmi place foarte mult la cerc, învăţ lucruri interesante … este o experienţă nouă şi frumoasă – mărturiseşte Şchiopu Lavinia, cls. a V-a C.
 
Ne-am amintit cu ajutorul unor fotografii adunate pe parcursul anilor, de generaţiile de elevi care s-au îmbarcat şi au călătorit prin lumea cărţilor alături de coordonatorii cercului – prof. Şaitoş Alina, actualmente director al şcolii noastre, prof. Checicheiş Sanda şi bibliotecar Lup Mariana. Zeci de evenimente pregătite, conform calendarului cultural, pe care d-na bibliotecară îl pune la dispoziţia elevilor lună de lună, jurnale de lectură – impresii în urma lecturilor individuale, prezentări de carte în pas cu noutăţile editoriale, în principal de la Ed. Art şi nu numai, creaţii proprii, concursuri de creaţie literară, exersarea competenţei de literaţie, jocuri de rol, dramatizări – sunt câteva exemple  din tematica diversă a acestor ateliere de scriere şi lectură.
 
După momentul de nostalgie…, conform obiceiului cercului, am marcat evenimentul cultural al lunii – februarie 2018 – 110 ani de la naşterea scriitorului Geo Bogza, de care se ocupă d-na bibliotecară. Din calendarul cultural al lunii, alegem întotdeauna unul potrivit nivelului de vârstă al cerchiştilor. Geo Bogza este un autor care se regăseşte în curriculumul  gimnazial, deci informaţii în plus despre biografia sa sunt bine-venite.
 
Şi pentru că lectură şi scriere sunt condiţionate de limbă, nu se putea să nu sărbătorim şi limba noastră dulce, fiind 21 februarie – Ziua limbii materne; am invitat la cerc şi elevi de la secţia maghiară pentru a ne prezenta câteva informaţii despre formarea şi evoluţia limbii maghiare, fragmente din creaţiile scriitorilor Petofi Şandor şi Arany Ianoş, ale căror portrete le-au şi creionat pe un poster. În paralel, s-a evidenţiat pe scurt, procesul de formare al limbii române, fragmente din lirica eminesciană, deoarece creaţia literară reprezintă cea mai înaltă culme pe care o atinge limba în desăvârşirea ei.
 
Surpriza exerciţiului creativ a constat în redactarea unor cvintete pe tema cercului – aniversare respectiv a limbii. În urma procesului creativ, pe grupe, au rezultat câteva încercări  literare ale micilor scriitori:
 
Limba
 
Frumoasă şi minunată
 
Vorbind, exprimând, ascultând
 
Spusă cu multă bucurie
 
Duioasă.
 
        (Puşcaş Daria, cls a VII-a, D)
 
 
 
Limba
 
Frumoasă şi unică
 
Cântând, vorbind şi ascultând
 
Armonioasă, fermecătoare, dulce şi eternă
 
Bijuteria cea mai scumpă
 
              (Şchiopu Lavinia, cls a V-a, C)
 
 
 
Cercul de lectură
 
Interesant, incitant
 
Schimbând impresii despre cărţi
 
Armonie, bucurie, pasiune
 
Incântare.
 
      (Boţoc Luca, cls. a VI-a, D)
 
 
 
Limba română
 
Frumoasă, dulce , armonioasă
 
Incântă, farmecă,
 
Păstrată cu sfinţenie din străbuni
 
ARMONIE
 
      (creaţie de grup)
 
În jurnalul de lectură am mai consemnat şi câteva impresii despre ultimele cărţi citite;
 
Raina Telgemeier – Zâmbeşte, o carte în benzi desenate, despre care Daria din cls.  a VII-a, ne-a mărturisit că a citit-o într-o oră, … nu a putut să o lase din mână; mai nou, textul modal prinde foarte bine la copii.
 
 Inimă de cerneală – Cornelia Funke: o carte interesantă, deoarece personajul Mo poate da viaţă personajelor din cărţi. Mo are o fiică pe nume Meggie, care a preluat acest dar, ea având 12 ani. Titlul mi se pare ingenios deoarece Mo a scos dintr-o carte de benzi desenate, o armată de tâlhari medievali, în frunte cu liderul lor, Capricorn. În aceste circumstanţe, Meggie trebuie să-şi pună talentul la încercare, nevoită să îşi salveze tatăl; va reuşi chiar dacă graniţa dintre lumea ei reală şi cea a cărţilor nu e prea stabilă. O recomand  tuturor celor care sunt captivaţi de lecturile palpitante. (Antonia Beltechi, cls. VI-a D).
 
Povestea slujitoarei – Margaret Atwood: personajul principal, Offred, a avut cândva o viaţă normală dar e obligată să devină slujitoare, pierzându-şi copilul şi familia; cartea descrie America în viitor; m-a impresionat ambiţia acestei femei care luptă pentru a-şi revedea familia.(Laboş Carina, cls. a VI-a, D).
 
Până la o nouă întâlnire … spor la citit!
 
Prof. Checicheiş Sanda
 
Bibl. Lup Mariana

În perioada 18-19 decembrie

Târg caritabil de Crăciun la Școala Gimnazială Nr. 11
În perioada 18-19 decembrie 2017, a fost organizat la iniţiativa doamnei director Şaitoş Alina tradiţionalul Târg de Crăciun la Şcoala Gimnazială Nr.11, Oradea.
Activitatea a fost coordonată de doamna director adjunct, prof. Galutz Carmen şi de consilierul educativ al şcolii, prof. Palyi Eva.
 
Elevii de la clasele primare până la cele de gimnaziu îndrumaţi de cadrele didactice ale şcolii şi-au pus în valoare talentul şi creativitatea prin confecţionarea unor felicitări,obiecte decorative de Crăciun şi obiecte handmade. Copiii au folosit materiale reciclabile variate, cum ar fi: becuri, carton, sticlă, pledând încă o dată pentru ocrotirea mediului înconjurător. Această scânteie de originalitate şi perspicacitate a făcut ca aceste obiecte să fie într-adevăr valoroase şi să fie apreciate de elevii şcolii noastre. Produsele destinate târgului s-au vândut repede şi datorită micilor vânzători, voluntari ai acţiunii caritabile,care au fost răsplătiţi ulterior pentru seriozitatea şi dăruirea lor cu dulciuri şi diplome. Oferta târgului a fost una bogată, iar dorinţa de a dărui din inimă şi de a face un bine semenilor aflaţi în dificultate a contribuit la o atmosferă de sărbătoare aparte.
 
Succesul activităţii s-a datorat implicării şi dăruirii copiilor şi cadrelor didactice, datorită cărora, în pragul Sfintelor Sărbători s-au putut dona pachete de alimente copiilor proveniţi din familii cu situaţie financiară  precară.
Prof. Palyi Eva,
 
consilier educativ
 
 

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI ȘCOLAR 2017-2018

 • DSCF4532DSCF4531 DSCF4533 DSCF4534 DSCF4536 DSCF4538 DSCF4539 DSCF4540 DSCF4542 DSCF4543 DSCF4544 DSCF4545 DSCF4547 DSCF4549

Activități ale anului școlar 2016-2017

                                    Articole și IMAGINI REPREZENTATIVE

Articol pentru presă de ZIUA SCOLII 2017

DSCF0218

 • DSCF0262

DSCF0296

 • DSCF0333
 • IMG-20170526-WA0049DSCF0354
 • Ziua de 8 MARTIE 2017 – în organizarea CONSILIULUI ELEVILOR

Activitate 8 Mart. 2017

 • Ziua Porților deschise 2017 – document Word

Ziua Portilor Deschise- 24. febr. 2017

P1030102

 • Ziua Unirii 24 Ianuarie 2017

24ian124ian2

UNIREA  PRINCIPATELOR  ROMÂNE  SĂRBĂTORITĂ

DE  ELEVII  ȘCOLII  GIMNAZIALE  NR. 11 Oradea

 

„Unirea și unirea națională sunt bunuri mari, importante și însufletitoare, care nu cer mai mult decât voința tare de a fi și a rămâne un singur popor.”(Gheorghe Barițiu)

 

În cinstea zilei de 24 ianuarie,  Școala  Gimnazială Nr.11,  manageriată de d-na director prof. Papagiannis Liana  și d-nele director adjunct prof. Șaitoș Alina, prof. Kor Maria, a fost prezentă  la manifestările omagiale organizate de autoritățile locale cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române.

Unirea Principatelor Romane, eveniment de la înfăptuirea căruia se împlinesc 158 de ani este unul dintre cele mai importante  momente al istoriei și existenței poporului român. Așa cum istoricul și scriitorul român Nicolae Bălcescu ne transmite sentimentul profund de dragoste de țară și crezul în forța creatoare a poporului român prin vorbele sale grăitoare „Vorba unire e azi în toate inimile. Toți o voim.”, așa am dorit să readucem în atenția copiilor prețuirea valorilor patriotice și trezirea sentimentului înălțător de dragoste în sufletele lor. Elevii Școlii Gimnaziale Nr.11 din clasele VI A si VII A de la alternativa Freinet, coordonați de prof. Palyi Eva si prof. Marc Cornelia, au adus un pios omagiu în fața statuii „Mihai Viteazul”, amintindu-ne de acest moment  istoric ca de un ideal prezent în inima și sufletul tuturor românilor. Conștientizarea valorilor morale, cultivarea frumosului și a spiritului civic în sufletul copiilor au fost câteva din obiectivele atinse prin prisma acestor evenimente.

prof. Palyi  Eva

TRADIȚII DE CRĂCIUN 2016

TRADITII DE CRACIUN

Activitati extrascolare 2009/2010

Festivalul Toamnei

Nu fi violent, fi inteligent

Oameni si locuri

Saptamana Voluntariatului

Traditii si obiceiuri de Craciun

Ziua Pamantului

Activitati extrascolare 2010/2011

Activitati inv. Olau Eva

Activitati prof. Nica Carmen

Activitati sectia maghiara

Alimentatie Eco VIII D

Colindam la Biblioteca Judeteana

Concurs “Arbori, paduri, parcuri”

Concurs bune practici III A

Concurs Eco-Clasa gimnaziu

Concurs Eco-Clasa primar

Concurs “Suntem isteti”

Din suflet de copii

Excursie Baile 1 Mai

Excursie Baile Felix

Excursie Cluj

Excursie Saldabagiu de Munte

Excursie Saniob

Excursie Valea Bratcutei

Expo APM Ianuarie

Expo Biblioteca Judeteana

Expo la Apaterm VII B

Festivalul sanselor tale

Inimi pentru inimi

Laborator calitatea apei II A

Laborator calitatea apei IV E

Laborator calitatea apei VII E

Managementul deseurilor

Medicul nutritionist ne sfatuieste

Ocrotind padurea salvam viata

Plantare flori

Plantare puieti I A

Plantare puieti V VI

Premiere la APM

Premiere la Primarie

Scoala in natura III IV B

Vizita la priza de ape

Ziua Pamantului VIII D

Ziua Pamantului

Ziua Mondială a Zonelor Umede

1 Decembrie – Un vis implinit

Concurs SNAC – dansuri traditionale (etapa judeteana)

Europa, casa noastra

Saptamana legumelor donate

Performanțe în activitatea școlară

 • premii, mențiuni la fazele naționale și județene ale olimpiadelor organizate pe discipline (lb. româna, fizică, matematică, lb. maghiară, ed. plastică, biologie, ed. tehnologica, ed. fizică)
 • procent ridicat de promovabilitate
 • rezultate foarte bune la admiterea absolvenților noștri în licee
 • participarea la concursuri naționale avizate de M.E.N.

 October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031