Home » Istoric

Istoric

     SCURT ISTORIC

    Pe strada Moldovei, la numărul 55, se înalță frumoasă și impunătoare Școala Gimnazială Nr. 11, Oradea. Cei mai în vârstă locuitori ai cartierului Rogerius își amintesc, probabil, că ea nu a arătat întotdeauna așa, chiar și numele ei fiind la început “Școala elementară numărul 8”.

     Înființată după Reforma agrară din 1924, școala își începe activitatea în anul 1930, pentru o perioadă de 10 ani funcționând pe strada Zimbrului, în vechiul cartier CFR având doar doi învățători care trudeau în două săli de clasă modeste.

     Reforma învățământului din anul 1948 a însemnat începutul modernizării, dar și schimbarea numelui în “Școala elementară numărul 14”.

     Cu timpul, spațiul a devenit insuficient, deoarece cartierul se extinsese și populația era în creștere. S-a construit un corp de clădire având opt săli de clasă, un laborator și o sală de gimnastică, noua imagine atrăgând în 1969 și schimbarea numelui în “Școala de opt ani numărul 11”.

     În anul 1979 s-a construit un al doilea corp de clădire, căruia i se va adăuga cel de-al treilea în 1991.

     Azi, Școala Gimnazială Nr. 11,  oferă elevilor nu doar confortul de a studia cât mai aproape de casă, ci și condițiile unei adevărate instituții moderne.